Kupujem

Kupujem nekretninu

ČINJENICE KOJE TREBA DA ZNAM

 

Ukoliko se odlučite da kupujete nekretninu preko Agencije za nekretnine „Novi dom“ Bihać, prije svega treba da znate da ste na pravom mjestu! Kupovina putem Agencije „Novi dom“ ne košta Vas ništa u smislu agencijske provizije. Proviziju plaća prodavac što je ranije definirano!

Uz ljubazno osoblje koje će uložiti maksimum da Vam pronađe nekretninu koja odgovara Vašim željama i potrebama osjećat ćete sigurnost jer će Vas također upozoriti na eventualne nedostatke kod nekretnine, priložiti postojeću dokumentaciju i ukazati na činjenice o kojima treba da vodite računa.

 

Stručni tim će Vas posavjetovati kako i na koji način završiti proces kupoprodaje, te koje su Vaše obaveze prema državi u skladu sa važećim propisima, a odnosi se na sam proces uknjižbe.

 

Agencija za nekretnine „Novi dom“ će Vas također upozoriti na koji način da se zaštitite od zloupotrebe prodavca, od momenta isplate nekretnine do momenta uknjižbe na Vaše ime.

 

Pored svega navedenog, sigurni smo da ćete nam i dalje poklanjati svoje povjerenje i upravo „Novi dom“ odabrati za osobnog agenta i saputnika u rješavanju pitanja vezanih uz nekretnine. 

 

NA OSNOVU PUNOMOĆI, AGENCIJA VRŠI DODATNE USLUGE:

 

Nakon potpisivanja ugovora o kupoprodaji, slijedi procedura uknjižbe. Novi dom Vam može riješiti taj proces tako da Rješenje o uknjižbi dobijete a da prstom niste mrdnuli! To su usluge:

 

  • Poreznoj upravi podnosi poreznu prijavu za razrez poreza na promet nekretnine;
  • Zemljišno - knjižnom uredu i Katastru podnosi zahtjev za uknjižbu prava vlasništva,
  • Prijenos režija s prodavca na kupca.. 

 

 Provizija za izvršene usluge iznosi 1,5% od kupoprodajne cijene nekretnine i isplaćuje se kod potpisivanja predugovora ili ugovora o kupoprodaji u cjelosti (ova provizija se naplaćuje SAMO ako kupac odluči da Agencija za nekretnine NOVI DOM posreduje za njega).