Savijeti ako unajmljuješ

SAVJETI ZA ZAKUPCA

Iznajmljivanje stana, kuće ili poslovnog prostora je veoma često zahtijevan i vremenski dug proces. U cilju da pojednostavite ovaj proces NOVIDOM vam preporučuje da, Vi kao zakupac, sebi unaprijed definišete određene kriterije kao što su: vrsta nekretnine, lokacija, cijena, površina, standard, broj spavaćih soba, spratnost, vremenski period najma i eventualna potreba za dodatnim uslugama.

Ovdje želimo da Vas informišemo da pri potpisivanju ugovora ćete morati isplatiti vlasniku prvu kiriju i minimalno jedan depozit u visini mjesečnog najma. Depozit će Vam biti vraćen na dan izlaska iz nekretnine ako ste izmirili sve režije i ako niste oštetili ništa u nekretnini. U slučaju da ste nešto oštetili u nekretnini iz depozita će se finansirati popravak oštećenja. Za sve nekretnine u našoj ponudi mi u Agenciji NOVI DOM obezbjeđujemo provjerene i detaljne informacije sa slikama.

Na ovaj način Vi kao zakupac izbjegavate nepotrebne nesporazume i gubljenje vremena na nekretnine koje nisu aktuelne za Vaš profil. Mi u Agenciji NOVI DOM organizujemo i potpisivanje Ugovora o najmu na više svjetskih jezika. Osim toga stojimo Vam na raspolaganju ukoliko imate potrebu za organizovanjem dodatnih usluga vezanih za iznajmljivanje nekretnine kao što su: čišćenje, pranje veša, peglanje, rent-a-car itd.