Kvadratni metar stana u Banjaluci može da košta i do vrtoglavih ..." /> Novidom

U BANJA LUCI procvat stanogradnje: Kvadrat i do 3.500 KM

Kvadratni metar stana u Banjaluci može da košta i do vrtoglavih 3.500 KM, ali to ne spriječava pravi procvat stanogradnje u gradu na Vrbasu.

Zgrade niču kao gljive

Zgrade se grade na svakom koraku, a prodaja, saznajemo od građevinara, ide dobro.

Dobro ide i prodaja u starogradnji, gdje je kvadrat ipak jeftiniji, ali samo kad je riječ o stanovima koji nisu u prvoj zoni.

Cijene u Banjaluci su gotovo pa duplo veće od najskupljih stanova u bilo kom drugom gradu RS.

Graditelji po pravilu nisu rapoloženi da kažu ko kupuje po ovim visokim cijenama, ali kako nezvanično saznajemo najčešće su to “gasterbajteri”.

Na periferiji i po 2.000 KM po kvadratu

Doduše, stanovi u Banjaluci se mogu naći i po cijeni od 2000 po m2, ali tu se već radi o udaljenijim lokacijama.

Skuplji od svih gradova u RS

Pored toga što je, kažu poznavaoci, skuplja od pojedinih evropskih prestonica, Banjaluka prednjači i u odnosu na sve gradove u Srpskoj. Tako se za 100.000 KM u centru Banjaluke može kupiti stan od tridesetak kvadrata, u Trebinju stan od oko 70, Prijedoru 80 m2, a u Prnjavoru za 100.000 KM može se naći nov stan u centru od skoro 100 metara kvadratnih.

Stižu i specijalizovane agencije za nekretnine

U Banjaluci je otvorena i nova agencija za nekretnine koja pokriva područje banjalučke regije, ima dugogodišnje iskustvo u radu sa “kvadratima” i zove se simbolično “Novi dom”.

U ovoj disperziji cijena i lokacija „Novi dom“ omogućava klijentima da na najlakši i najbrži način prodaju, kupe ili iznajme svoju nekretninu.

Agencija pomaže i pri finansiranju

Pored toga nude usluge: slikanja, oglašavanja i promocije, procjene vrijednosti, procjene energetske isplativosti, osiguranja, pomoći pri finansiranju, pravnog i finasijskog savjetovanja, te usluge renoviranja i izgradnje nekretnina.

Iz agencije “Novi dom” poručuju: Praktično ne morate da razmišljate i brinete kako, kome i na koji način prodati svoju nekretninu. Dovoljno je samo da s nama potpišete ugovor o zastupanju a mi ćemo riješiti ostali dio posla.

Naš cilj je zadovoljan kako kupac tako i prodavac. Ulažemo napore da naši klijenti budu zadovoljni našim radom. Želimo da svakom pojedincu, koji za to ima interes, damo jednak nivo usluga, kao što ih ima u EU.

Možete ih pratiti i na Facebook stranici ili na Twitter-u.

Banjalučka poslovnica se nalazi u ulici Mladena Stojanovića br. 89

 

Izvor: www.banjaluka.com