Iz prve ruke – posao je posao!!!

Kada radite u istoj branši godinama, prođete kroz različite situacije i sfere, da se nakon nekog vremena izverzirate i pitate zašto i kako vas je nešto nerviralo. Kako i zašto ste od nečega pravili problem, jer godinama, nakon što se tržište prilagodi vama a vi njemu, shvatite da su mali problemi neophodni.

U poslu nekretnina i na tržištu BiH smo duže od 10 godina. Od samih početaka, pa do danas imali smo različitih iskustava, teškoća, situacija i dešavanja, da smo se naučili nositi s njima. I to nas danas svrstava u stabilne kompanije na našem kantonu, koje svoj posao rade dobro i kvalitetno. Više od desetljeća!

Naš je posao često neshvaćen. Ljudi često pogrešno shvataju agencije za nekretnine i zbog toga nas često degradiraju, te onesposobljavaju kvalitetno poslovanje, pa nekad i ne znajući to.

U dugogodišnjoj karijeri, uvijek je bilo odličnih klijenata, koji su svoje nekretnine prodavali putem nas i vjerovali u proces. Bilo je i onih koji bi, nakon što se odradi čitav proces pripreme nekretnine, pripremi sva papirologija i izreklamira nekretnina, 'hinjavo' se povukli i prodali, kako to nazivaju 'iz prve ruke!'

Najčešće, zapravo, pored ovakvih klijenata imamo kupce, koji ne razumiju zašto i kako agencija radi. Iako je određena nekretnina došla do njih preko agencijskih kanala i reklamiranja, iako je sav posao pripreme uradila agencija, često neprofesionalno 'smaraju' gazdu, jer misle da će tako dobiti jeftinije neku nekretninu.

I onda se zamislimo, razmislimo, uzdahnemo duboko i zapitamo se nakon toliko rada i truda oko nečega, čemu smisao svemu tome kad narod ne razumije činjenicu da agencije za nekretnine olakšavaju proces prodaje i kupovine, izvrše svu pripremu i prodaju, dogovore i posreduju u dogovoru cijene i na kraju, riješe sve ugovore koji trebaju biti riješeni za primopredaju nekretnine.

I naravno, za izdvojeno vrijeme, i svoje i vaše, koje ste sačuvali tako što je agent prodaje odradio sav posao za vas, a vi samo preuzeli ključeve ili novce, uzimaju proviziju. Pare  za ono što rade.

Kao mehaničar kad mu odvezete auto.

Kao edukator kad odete na čas engleskog.

Kao marketinški stručnjak, kad vam odradi marketing.

Kao svaka druga poslovna jedinica, koja odradi neki posao!!!

Kao agencija, pomoći ćemo vam da formirate cijenu, nakon što smo istražili tržište, usporedili cijene, lokaciju, kvadraturu… Kao prodavcu, daćemo vam realnu sliku i okvirne postulate od čega da krenete. Kao naš klijent imate čitavu uslugu prodaje i reklame, oglašavanja na različitim kanalima prodaje, administrativnu pomoć i podršku, ali prvenstveno, konstantan pristup prodaji i prikazivanju nekretnine, u svako doba dana, bez da vas uznemiravamo.

Kao kupcu, nudimo vam 'iz prve ruke' da pogledate nekretninu, koju nam je klijent ostavio da pokažemo. Realnu sliku prodaje, cijene, zemljišta, nekretnine, lokacije, komšiluka, potencijala, a možda i ideje šta bi sve mogli s nekretninom. Takođe, bez velike muke, odradićemo za vas sve administrativno- pravne obaveze, s kojima se nećete morati mučiti. Najvažnije, osiguraćemo da čitava prodaja prođe legalno i potkrijepljena papirologijom, tako da preuzimanjem ključeva započinje vaša priča, bez repova i zaostataka.

I da… vi kao kupac plaćate cijenu nekretnine, jer je ta nekretnina toliko vrijedna na tržištu. Njena vrijednost niti pada niti se podiže našom provizijom. Vi kao kupac nećete osjetiti ni iz prve ruke ni iz druge, kako god to zvali, nas kao agenciju. Osim naše izvanredne usluge!

Kao i kod svakog posla, svakog zanimanja, branše, određene stvari se naplaćuju. Kafa u kafiću košta 1.5KM.

Sigurno je možete dobiti jeftinije ako vam je neko proda na cesti. Ali to je ilegalno. I nesigurno. U kafiću plaćate i ugođaj, i uslugu, i porez i cijenu koja je formirana i prije nego ste vi mogli s gazdom da dogovorite možda jeftiniju verziju. Jer na kraju, onaj ko je prodaje, je na gubitku. A vama, ako je gušt raditi protiv pravila, nažalost ne možemo pomoći!!!

Sva prava pridržana, NOVI DOM Agencija za nekretnine ©

14.11.2022.godine, 14:45h